X-Plane – nejlepší letecký simulátor pro Android?

Nevím, jak u vás, ale sehnat alespoň trochu zábavnou hru na mobil, která vás neomrzí po prvních pěti minutách, je pro mě poslední dobou celkem oříšek. A neřekl bych, že mám nějaké extra nároky – mně by stačily třeba i piškvorky, kdyby se daly na Android nějaké solidní sehnat… Nicméně když se čas od času proberete mezi tím balastem, který nevyhnutelně dennodenně dále zaplňuje celý Google Play, můžete narazit i na nějaké slušné kousky, které rozhodně stojí za zmínku.

A právě dnešní krátký příspěvek bude o v tuto chvíli veřejnosti již poměrně známé hře jménem X-Plane. Tento sympatický letecký simulátor dostupný jak pro iOS, tak pro Android (a samozřejmě PC) dokáže být zatraceně chytlavou záležitostí.

Hra jako taková je pro Android dostupná zdarma, což je určitě fajn. V základu vám tak X-Plane nabídne 10 letadel a 6 lokací pro vyřádění, přičemž v následném létání máte naprostou svobodu. Vzhledem k povaze žánru se autoři snažili o co nejvěrnější simulaci a dle mého názoru se jim to povedlo skvěle – tedy alespoň v rámci leteckých simulátorů dostupných pro Android (ano, do leteckých simulátorů na PC to má sakra daleko). Každé letadlo se ovládá jinak a rozhodně se lépe přistává s Cessnou, než s Boeingem 747.  Co se týče zakoupení dalších letadel a lokací, tak za poplatek 19,50 Kč si můžete pořídit jednu položku z celkem 43 letadel či 15 lokací, výběr je tedy slušný a nákup se také prováže s vaším Google účtem. Kromě klasických „civilních“ letadel je zde na výběr i mezi kluzákyletadly vojenskými (včetně bezpilotních letadel) a také vrtulníky. Obzvláště se mi líbí „pursuit mode“, který je možní spustit u některých armadních letadel a jehož účelem je jak název napovídá stíhání a sestřelení nepřítele (přičemž nepřítel po vás bude samozřejmě taky střílet.

Třešničkou na dortu už jsou potom možnosti nastavení poruchy letounu … no a těch je tu habaděj – od selhání motorů, klapek až po nálet hejna ptáků. Málem bych ještě zapomněl na multiplayer. Ten je ve hře v rámci obsažen také a můžete hrát s více hráči v rámci WiFi sítě. Žádné internetové servery zde bohužel nejsou a já jsem tak zatím bohužel neměl možnost multiplayer pořádně vyzkoušet.

Pokud se tedy zrovna nudíte a ocenili byste nějakou tu oddychovou a chytlavou hru pro Android, máte tu jeden tip.

Odkaz na stažení X-Plane pro Android

Jedna myšlenka na “X-Plane – nejlepší letecký simulátor pro Android?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *