Suitcase – CSS design zdarma ke stažení

Vzhledem k tomu, že v dnešní době již spuštění webu nepředstavuje žádný velký problém, je poměrně dobré se od ostatních webových projektů, spuštěných na populárních redakčních systémech (WordPress, Joomla, Drupal, CMS Made Simple aj.), alespoň trochu odlišit – třeba si nahodit nějakou jinou šablonu, než je ta základní.

Pokud vám schází inspirace, či nemáte dostatek zkušeností s tvorbou webových šablon, můžete využít následující, velice jednoduchou šablonu, kterou jsem vytvořil.

Tato šablona, kterou jsem nazval „Suitcase“ (neptejte se mě proč, prostě mě to napadlo :-)), je tvořena čistě za pomoci prvků CSS a má standard HTML 5 (kódy byly samozřejmě prohnány validátorem a jsou validní ;-)). Návrh není responsivní, tuto vlastnost se chystám použít u dalších šablon, které zde možná v budoucnu budu publikovat. Šablona má dva hlavní sloupce a jedno menu vpravo. Úprava je poměrně jednoduchá a neměla by činit větší potíže (snažil jsem se kód popisovat alespoň trochu srozumitelně :-)).

Susitcase Design

Šablona je šířena zcela zdarma pod přátelskou a všeobecně užívanou licencí pro otevřený software – GNU General Public License. Plné znění podmínek použití této šablony je k dispozici zde: Licenční podmínky. Oficiální stránky se zněním GNU GPL zde: GNU General Public License.

Dílo tedy můžete jakkoliv upravovat a publikovat dále dle licence (v rámci GNU GPL je například tvořen redakční systém WordPress). Fotky a jakékoliv obrázky zobrazené v ukázce nejsou součástí šablony.

UPDATE 5. 10. 2014:

Proběhla úprava stylů a přejmenování tagů pro novější standardy. Šířka webu je aktuálně relativní. Provedeny menší grafické změny.

Živý náhled
Zdrojové soubory v .zip archivu

Pokud design použijete na nějakých stránkách, napište mi prosím do komentářů jejich URL adresu. Pokud budou nějaké připomínky či nápady, dejte vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *