Recenze batohu HP Nylon Business Bag

Můj starý batoh na notebook (taktéž od HP – HP Deluxe Bag), se mi po roce a půl celkem drsného užívání začal trhat na poměrně nevhodných místech (spodní strana přichycení popruhů) a brzy by již nebylo možné jej dále nosit (hrozilo, že se batoh utrhne i s notebookem, a to by nebylo zrovna dvakrát dobré). Kvůli dobrým zkušenostem a nejlepší nabídce v porovnání oproti jiným značkám jsem si jako nový batoh na nošení notebooku vybral opět značku HP, konkrétně mladšího sourozence Deluxe batohu – HP Nylon Business Bag.

Srovnání a popis

Pokud bych měl batohy srovnat, pak oba – Deluxe i Business vypadají velmi podobně (inspirace se nezapře :-)), a to dokonce i zevnitř. Jsou mezi nimi však přeci jen určitě rozdíly. Zatímco předchozí batoh byl „Deluxe„, tak jeho nástupce je pouze „Business„. Další rozdíl poznáte hned na první pohled – u typu Business se šetřilo, kde to bylo možné. Zatímco předchozí Deluxe batoh byl maximálně vypolstrovaný a nechyběly mu různé designové serepetičky, u Business batohu se s tímto nesetkáte. Myslím, že to však není na škodu. Batoh má pěkný design a celý je v černé barvě. Materiál je z větší části tvořen kvalitním nylonem a na přední straně se nachází napodobenina kůže, která má na dotek příjemný povrch. Materiál po celém batohu je pevnější a drsnější, než u předchozí zmíněné verze. Co se týče polstrování, pak u Business batohu je o něco tenčí. Je však stále naprosto dostatečnéVypolstrovaná jsou samozřejmě kromě vnitřku také záda a popruhy, což umožňuje poměrně komfortní nošení batohu bez nepříjemného tlačení do zad a ramen.

Velkým rozdílem oproti předchozí verzi batohu je také provedení kapsy pro uložení notebooku. Popravdě řečeno mě to trochu rozladilo – v kapse se totiž nesetkáte s pevnou přihrádkou pro 15″ – 17″ notebooky, jako tomu bylo u Deluxe, ale pouze s plátěnou kapsou pro notebooky 12″. Zbytek velké kapsy je ze všech stran celkem dobře vypolstrován. Ve výsledku do ní můžete vložit až 17,3″ notebooky. Absence přihrádky pro 15″ – 17″ notebooky nyní už bohužel neumožňuje pořádně oddělit notebook od ostatních věcí v kapse. Teoreticky by zde mohlo dojít k poškrábání, či něčemu horšímu (nedoporučuji vkládat předměty s ostrými hranami k notebooku). Kapsa je dobře vypolstrovaná i zespod, možná i více, než tomu bylo u Deluxe a celkově se mi kapsa kvůli menšímu užití polstrování na zadní a přední straně zdá větší. Batoh má stejně jako jeho starší sourozenec perfektní a mnou neustále využívané příjemné (polstrované) madlo. Chtěl bych však upozornit na jednu věc – popruhy batohu jsou celkově kratší něž u jiných batohů. Batoh tedy nemůžete nosit v nižších polohách, což by někomu mohlo vadit (osoby s větším vzrůstem by možná mohly mít problém). Já osobně mám popruhy úplně uvolněné a batoh mi na zádech sedí akorát.

To by bylo, co se týče těch zásadnějších rozdílů mezi Deluxe a Business batohem, snad vše. Další kapsy jsou téměř totožné. Do druhé největší kapsy se vměstná velké množství předmětů –  dvě 1,5 l či jedna 2 l láhev. Jsou zde celkem dvě velké „hlavní“ šikovné kapsy. Jedna z nich je síťkovaná kapsa na zip, která je vhodná na uložení různých kabelů, flash disků či jiných předmětů. Dále je zde jedna malá kapsa, do které se dají ukrýt například klíče, které je pak možno opět rychle vyjmout.

Třetí kapsa odzadu je vhodná pro uložení různých malých věcí. Najdete v ní velké množství přihrádek, z nichž jedna je trochu odměkčená a dá se do ní dobře vložit například externí harddisk. Úplně vpředu jsou na povrchu ještě dvě malé kapsy, z nichž je jedna zajištěna na horní straně zipem. Obě kapsy poslouží dobře třeba na propisky a různé složené dokumenty.

Na pravé straně batohu se nachází kapsa s vyjímatelnou „vizitkou“. Na levé straně je pak  kapsa na láhev, kterou je možno zajistit – uložit zde lze i 1,5 l lahev, nicméně kapsa je zřejmě určena jen na 0,5 l láhev.

Jak je možné vyčíst z předchozích odstavců, je jasné, že celkový úložný prostor batohu je poměrně velký. Žádný problémem není vložení 1,5 l láhve, notebooku se zdrojem a pár knih spolu se sešity do školy a svačinou ;-). Batoh rozhodně není malý. Měl jsem také možnost jej vyzkoušet v dešti a myslím, že jej mohu v rámci možností označit za poměrně nepromokavý – větší průtrž mračen mu nevadí.

Cena

Nyní to nejdůležitější – kolik tato sranda stojí? Batoh jsem zakoupil na Czechcomputeru za cenu okolo 700 korun. V nabídce bylo mnoho dalších podobně vybavených kousků od různých značek, avšak cena za tento se mi v poměru k výbavě zdá přiměřená.

Shrnutí

Batoh se mi i přes některé malé nedostatky zamlouvá více, než můj předchozí Deluxe bag. Celkově působí solidnějším dojmem a kvalitou se určitě vyrovná batohům konkurečních značek, které podobnou výbavu prodávají za mnohem vyšší ceny. Batoh se pohodlně nosí a dám do něj vše co potřebuji, celkově jsem spokojen a mohu doporučit.

9 komentářů u „Recenze batohu HP Nylon Business Bag“

  1. Zdravím, rád bych se zeptal, jak je na tom batoh po dvou letech. Páře se? Upadlo něco? Můj batoh Dicota BacPac Xtreme už má celkem dost a poohlížím se po novém, než se mi rozpadne :). Celkem mě to zajímá…

    1. Zdravím, batoh je naprosto v pořádku. Nikde se nepáře a „vytahaný“ také není :). Nosím ho doslova dennodenně od doby, co jsem jej koupil a poznat je to pouze na trochu ošoupané imitaci kůže, trochu otrhaném výstupu na sluchátka a malinko vybledlé barvě, což je naprosto normální :). Nicméně od předchozího batohu od HP vím, že jej není dobré přetěžovat a různě „natahovat“, což taky nedělám a podle mě to má velkou zásluhu na jeho stavu. Stačí s batohem zacházet jako člověk, nikde jej neházet, nevěšet v plné zátěži apod. a vydrží. Normálně sním jezdím i na kole do přírody a není problém.

  2. Vypadá dobré, ale absence samostatné kapsy na ntb je zásadní, když chci batoh primárně na přenášení notebooku. Nemáte někdo zkušenosti s nějakým Topgalem? Vypadají docela dobře, ale nevím, jaký vzít. Díky.

  3. Ahoj, díky za obsáhlou recenzi. Mám jeden dotaz – ta malá kapsička na telefon na popruhu je odnímatelná, nebo pevně přidělaná? Popravdě řečeno se mi moc nelíbí… 🙂

  4. ahojky, sháním batoh na notebook a zalíbil se mi hp business, akorát mě teda nejvíce vadí, že tam není kapsa na nt, zvlášt, když bych měla menší pc, např. 15,4, tak tam bude dost sebou házet že? Nevíš jaký je rozměr té velké kapsy? A je to hodně naškodu, nebo to nt nebude zase tak vadit? Chci zase kvalitu, co něco vydrží a hlavně mít notebook jako v peřince. Navíc by měl mít dobré polstrování na záda a nižší váhu.

    1. Ahoj,
      za tuhle cenu dneska asi těžko seženeš něco lepšího. Polstrování zad je perfektní a kvalita je dobrá..za tu cenu byhc řekl že vydrží opravdu hodně. Váha batohu je taky dobrá. Rozměry velké kapsy na NB jsou přibližně – Délka:27cm Šířka:8cm Výška:40cm. Já osobně mám 15,4″ notebook a pokud ho tam vložím, nijak hrozně nelítá. Když k notebook přidáš třeba nějaké knížky, nebo kapsu vyplníš jinými věcmi, lítat nebude už vůbec. Vzhledem k tomu, jak moc je batoh vypolstrovaný, tak by nežádocí pohyb notebooku neměl určitě vadit. Navíc si myslím, že jiné batohy ti takovou míru polstrování nenabídnou, možná tak vyztužená záda. Čeho jsem si ale všiml, tak že spodní polstrování v kapse ne vždy sedí přímo pod notebookem (polstrování je bohužel pohyblivé a není napevno). Takže se občas stává, že batohem mírně třísknu o stůl a notebook to schytá stejnou silou, ale zatím to nemá žádné následky. Dnešní notebooky nejsou zas taková ořezávátka =).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *