Brainworkshop – zlepšete svou pamět a kreativitu

Na internetu jsem před nějakým časem narazil na poměrně zajímavou aplikaci, která slibovala zaručené zlepšení krátkodobé paměti a kreativity poměrně jednoduchým a příjemným způsobem. Aplikace nese jméno Brainworkshop a výchází přímo z úspěšných vědeckých experimentů. Zakládá si na zlepšení pracovní schopnosti krátkodobé paměti, která má přímo vliv na fungování tzv. fluid intelligence, kterou využíváme při kreativním myšlení.

Brainworkshop

A jaký systém se ke zlepšení krátkodobé paměti používá? Je to poměrně jednoduché. Aplikace vám bude v základní úrovni přehrávat sekvenci  čtverců, které se náhodně objevují na devítibodové mřížce. Pokud se bude pozice čtverce shodovat s pozicí o n-kroků zpět, stisknete tlačítko. V základní úrovni rozlišujete pozice o 2 kroky zpět. Za správně stisknutí tlačítka získáte jeden bod. Pakliže je počet správných stisků v jednom kole vyšší než 80% ze všech, dostanete se do další úrovně, kde se vám bude počet kroků zvyšovat. Jednoduché, že? Obtížnost můžete také zvýšit tím, že u čtverců nastavíte střídání barev, zvuků, nebo si můžete vybrat střídání různých obrázků místo čtverců. Můžete si také zvolit vše dohromady. Možností je mnoho a aplikace je plně nastavitelná a programovatelná, projekt je totiž open-source. 

Když je to tak jednoduché, funguje to? Jak jsem již zmíníl na začátku, aplikace zakládá na vědecké studii, která byla úspěšná. Někteří testovaní, kteří se zapojili do studie, si dokázali zapamatovat přes až 10 kroků zpět. K markantnímu zlepšení paměti prý stačí pravidelně trénovat 20 minut každý den po dobu tří týdnů. Já osobně se přiznám, že tak dlouho jsem trénovat nevydržel. Bylo to ale překvapení, když jsem už po několika dnech mohl pozorovat viditelné zlepšení své paměti, opravdu to funguje! Po několika pokusech mi nedělalo problémy pamatovat si 6 kroků nazpět a to se projevilo i v reálu. Tvůrci programu udávájí, že zlepšená pamět by měla vytrvat po dobu tří měsíců, potě ji stačí opět jednoduše vytrénovat.

Je pravda, že podobných aplikací na zlepšení krátkodobé paměti či logického myšlení je hromada. Nicméně tato aplikace mě nadchla pro svoji jednoduchost a zaručený výsledek za poměrně krátkou dobu. Rozhodně ji doporučuji! Vzhledem k tomu, že je aplikace opensource, můžete na stejně fungující projekty narazit i na mobilních zařízeních.

Odkaz na stažení pro PC.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *